arıcılık, arıcılık aletleri, arıcılık amacı, arıcılık ambalaj, arıcılık ana arı, arıcılık ana arı üretimi, arıcılık araştırma, arıcılık bakımı, arıcılık başlangıç, arıcılık belgeseli, arıcılık belgesi, arıcılık bilgileri pdf, arıcılık birliği, arıcılık blog, arıcılık bölgeleri, arıcılık bölümü, arıcılık caiz mi, arıcılık cd, arıcılık cd indir, arıcılık çadırı, arıcılık çadırları, arıcılık çalışmaları, arıcılık çerçeve yapımı, arıcılık çeşitleri, arıcılık çiçekleri, arıcılık çiftçi tv, arıcılık çiftleştirme kutusu fiyatları, arıcılık çiftliği, arıcılık dükkanı, arıcılık dünyası, arıcılık ekipmanları, arıcılık el demiri, arıcılık elbisesi, arıcılık en çok hangi bölgemizde yapılır, arıcılık en fazla hangi bölgede yapılır, arıcılık enstitüsü, arıcılık faaliyeti, arıcılık faaliyetleri, arıcılık fakültesi, arıcılık federasyonu, arıcılık firmaları, arıcılık fizibilite, arıcılık forum, arıcılık fotoğrafları, arıcılık gazetesi, arıcılık geliri, arıcılık geliri ne kadar, arıcılık gelirleri, arıcılık getirisi, arıcılık giriş, arıcılık görselleri, arıcılık güneş enerjisi, arıcılık haberleri, arıcılık hakkında bilgi, arıcılık hakkında kısa bilgi, arıcılık hangi bölgede, arıcılık hangi bölgede yapılır, arıcılık hangi bölgede yapılmaktadır, arıcılık hangi ekonomik faaliyet alanıyla ilgilidir, arıcılık haritası, arıcılık hibe, arıcılık hibe başvuru, arıcılık ılk yardım, arıcılık ılkbahar bakımı, arıcılık ın ingilizcesi, arıcılık için gerekli belgeler, arıcılık ilaçları, arıcılık ile ilgili bilgiler, arıcılık ile ilgili kitaplar, arıcılık ile ilgili makaleler, arıcılık ile ilgili sorular, arıcılık ingilizce, arıcılık isimleri, arıcılık istatistikleri, arıcılık işi, arıcılık kayıt sistemi, arıcılık kazanç, arıcılık kitabı, arıcılık kitabı pdf, arıcılık kitapları, arıcılık kredisi, arıcılık kursları, arıcılık kursu, arıcılık kursu 2018, arıcılık larva transferi, arıcılık lavanta, arıcılık logo, arıcılık logoları, arıcılık maliyeti, arıcılık maliyetleri, arıcılık malzemeleri, arıcılık malzemeleri bursa, arıcılık malzemeleri fiyatları, arıcılık malzemeleri istanbul, arıcılık malzemeleri nelerdir, arıcılık malzemesi, arıcılık marketi, arıcılık maskesi, arıcılık mesleği, arıcılık nace kodu, arıcılık nasıl, arıcılık nasıl öğrenilir, arıcılık nasıl yapabilirim, arıcılık nasıl yapılır, arıcılık nasıl yapılır pdf, arıcılık ne demektir, arıcılık nedir, arıcılık nedir kısa bilgi, arıcılık odası, arıcılık oğul alma, arıcılık oğul mevsimi, arıcılık oğul önleme, arıcılık oğul verme, arıcılık oğul yakalama, arıcılık okulu, arıcılık ordu, arıcılık oyunları, arıcılık oyunu, arıcılık öğren, arıcılık öğreniyorum, arıcılık öğreniyorum video, arıcılık öğrenme, arıcılık öğrenme videoları, arıcılık öğrenmek istiyorum, arıcılık önemi, arıcılık örnek proje, arıcılık özellikleri, arıcılık pdf, arıcılık polen üretimi, arıcılık powerpoint, arıcılık ppt, arıcılık proje, arıcılık proje amacı, arıcılık projesi, arıcılık projesi örneği, arıcılık projesi pdf, arıcılık püf noktaları, arıcılık raporu, arıcılık rehberi, arıcılık risk analizi, arıcılık riskleri, arıcılık rize, arıcılık röportaj, arıcılık ruhsatı, arıcılık saati, arıcılık sektörü, arıcılık sertifikası, arıcılık seti, arıcılık sınav soruları, arıcılık sigortası, arıcılık sohbetleri, arıcılık soruları, arıcılık sorunları, arıcılık suni tohumlama, arıcılık şapkası, arıcılık şartları, arıcılık şerbet verme, arıcılık şerbet yapımı, arıcılık şikayet, arıcılık şirketleri, arıcılık şubat ayı bakımı, arıcılık şurup hazırlama, arıcılık takvimi, arıcılık tanımı, arıcılık tarihi, arıcılık teknikeri, arıcılık teknikeri alımı, arıcılık terimleri, arıcılık teşvikleri, arıcılık tulumu, arıcılık universitesi taban puanları, arıcılık uygulama rehberi, arıcılık uygulamaları, arıcılık uzaktan eğitim, arıcılık uzman, arıcılık uzman tv, arıcılık ülke ekonomisine katkıları, arıcılık ülkemizde en çok hangi bölgede yapılır, arıcılık ülkemizde nerelerde yapılır, arıcılık üniversitesi, arıcılık üretim akış şeması, arıcılık üretimi, arıcılık ürünleri, arıcılık ürünleri nelerdir, arıcılık ürünleri pdf, arıcılık üzerine silah ruhsatı, arıcılık ve bakımı, arıcılık ve bal üretimi, arıcılık ve tozlaşma ders notları, arıcılık vergi, arıcılık verileri, arıcılık video, arıcılık videoları, arıcılık videoları 2018, arıcılık videoları izle, arıcılık yapılan iller, arıcılık yapılan yerler, arıcılık yapılır mı, arıcılık yapmak, arıcılık yatırım maliyeti, arıcılık yayınları, arıcılık yıllık geliri, arıcılık youtube, arıcılık yönetmeliği, arıcılık yönetmeliği 2018, arıcılık zararlıları, arıcılık ziraat, arıcılık zor mu, arıcılık zorlukları, arıcılıkta 1. olan bölge, arıcılıkta 1. olan bölgemiz, arıcılıkta 1. olan bölgemiz hangisidir, arılar 1 izle, arılar 1 saniyede kaç kanat çırpar, arılar 1 saniyede kaç kez kanat çırpar, arılar 1 yılda kaç petek bal yapar, arılar ısırdıktan sonra neden ölür, arılar ısırır mı, arılar la ilgili bilgiler, arıları uzak tutmanın yolu, arıları uzaklaştırmanın doğal yolları, arıları uzaklaştırmanın yolları, arıların ılkbahar bakımı, arıların larva dönemi, arıların zararları, arıların zehirlenmesi, aricilik la ilgili bilgiler, aricilik urunleri, e tarım arıcılık, e tarım arıcılık malzemeleri, japon arıcılık, japonya arıcılık, japonyada arıcılık, lider seracilik, ziraat arıcılık kredisi

Arı Otu (Faselya), Karabuğday Tohumu, Arıcı Kıyafetleri, Oğul Yakalama Ürünleri, Arıcı Körükleri, Arı Yemlikleri, Arı Sulukları, Arı Kovanları, Bal Süzme Makineleri, Metal ve Plastik Izgaralar, Polen Ekipmanları, Diğer Malzemeler, Bal, Polen, Propolis, Adana, Adıyaman, Afyon, Ağrı, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Isparta, İçel (Mersin), İstanbul, İzmir, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, K.maraş, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Uşak, Van, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Batman, Şırnak, Bartın, Ardahan, Iğdır, Yalova, Karabük, Kilis, Osmaniye, Düzce

Karabuğday Tohumu

Özkoçum Arıcılık Evi
Karabuğday Tohumu
Özkoçum Arıcılık Evi
Karabuğday Tohumu
Özkoçum Arıcılık Evi
Karabuğday Tohumu
Özkoçum Arıcılık Evi
Karabuğday Tohumu

Karabuğday Tohumu

Üreten ülkeler: Çin, Rusya, Ukrayna, Kazakistan, Polonya, Brezilya, ABD, Kanada, Fransa.. üretilmekte. (Çoktan aza sıralı) Japonya yıllık 100 bin ton tüketimin %20 sini kendi üretip, kalanı dışardan satınalıyor.

Ülkemizde karabuğday olarak bilinen greçka'nın ekiminin artması, buğday alerjisinin ve glutensiz beslenmeye ilginin artması ile çoğaldı.

Artan karabuğday ekimi, karabuğday tohumu ihtiyacını arttırmıştır. Ülkemizde içanadolu başta olmak üzere arıcılığın yapıldığı her yerde karabuğday ekimi yapılmıştır. Bu kapsamda karabuğday tohumu üretimi için geniş alanlarda, bilimsel verilerle ve sertifikalı ekim güzide bir belediyemiz tarafından yapılmıştır.

Piyasaya arz edilen yurtdışı kaynaklı karabuğday tohumları Türkiye iklimi ile uyumsuzluğundan yeşerme oranı düşük kalmaktadır. Bu sebeple ülkemizde seleksiyonu ve adaptasyonu tamamlanmış yerli karabuğday tohumu tercih edilmelidir.

Yerli karabuğday tohumunda en kaliteli üretimi safekmek tarafından sizlere sunulan silivri üretimi hasatları başlamıştır. Bu yılın hasatından dekara 5 kg ölçüsü ile karabuğday tohumunuzu hesaplayıp alabilirsiniz.

Karabuğday Tohumu Neden Ekilmeli ?

Karabuğday, konvansiyonel buğday türlerine göre bakımı daha kolay, zararlısı daha az, su ve toprak seçiciliği daha az olan bir türdür. En büyük avantajı verimi olup yılda 2 ekim ve 2 hasat yapılabilmektedir.

Çiçekli bir bitki olmasından dolayı aroma ihtiyacı olan arıcılık sektöründe bal üretimini verim ve aroma zenginliği olarak olumlu etkilemektedir. Karabuğday ekim alanı civarında yer alan kovanlarda üretilen bal aroma ve parasal değer olarak yüksek fiyatlarla alıcı bulmaktadır.

Karabuğday Tohumu Ekimi Hakkında Bilgi

Tek yıllık bir bitkidir. Toprak seçme huyu olmamasında rağmen nemli, drenajı iyi araziler yüksek verim için idealdir. Dona karşı hassastır.

Kök sistemi toprağın ilk 25 cm'sini yoğun kullanır. Yetişmiş bitki boyu 75-100 cm dir. Dış tozlaşan bir bitkidir. Yüksek bir tohum verimi için böcek, rüzgar ve arı gibi taşıyıcılara ihtiyaç duyar.

Tane kabukludur. Meyve kabuğu ayrılarak kullanılır. Kabuğundan tanesi ile pilav ve çorba yapımı, unu ile bisküvi, makarna, ekmek yapımı yaygındır.

Tanede doğal halde gluten içermez. Türkiyede 300.000 çölyaklı olduğu araştırılmış. Tedavi şekli sadece gluten diyeti şeklinde öneriliyor.

Karabuğdayın sadece danesi değil yeşil kısımları ve sapı besin öğelerince zengin olup küçük ve büyükbaş hayvanların yem rasyonunda 1/3 oranında kullanılabilir.

Yabancı otların güneşini kesecek şekilde bol yaprak ve çiçekli olması, yeterli sıklıkta ekilmesi önemlidir.

Kimyasallarla kirlenmiş topraklara ekildiğinde bu kimyasal zararlıları yaprak ve sapta toplayıp meyveye bulaştırmaması ve toprağıda temizleme özelliği var.

Arıcılık açısından Karabuğday Tohumu Ekiminin Faydaları

Arı için uzun süreli nektar kaynağıdır. Özellikle çiçekli bitkilerin çiçeklerini döktüğü, arıların nektar bulmada zorlandığı Ağustos tan sonra, 2. Ürün olarak temmuz ortasında ekilecek karabuğdayın çiçekleri 1 Hektar = 2,5 Kovan = 175 Kg Bal ölçüsünde yüksek bir verim oluşturabilmektedir.

Karabuğday Tarımı Nasıl Yapılır?

Karabuğday Ekimi için Arazi hazırlama:
1-Toprak 20-25 cm derinliğinde pulluk ile devrilerek sürülür. Bu işlem sonbaharda yapılır. Sonbaharda yapılamadıysa ilkbaharda yağışların arazide traktör yürümesine müsaade ettiği ilk toprak şartında yapılır. Yabancı ot fazla ise tekrarlanır.
2-Ekim öncesi diskarov ve tırmık ile arazi düzleştirilerek tohum yatağı açılır.

Karabuğday Tohumu :
Safekmek'ten settifikalı tohumluk alınır.
Karabuğday Ekimi:
1-Ekim mibzer ile yapılır ve toprağın 2-3 cm derinine bırakılır. Ekim sıra aralığı 15-20 cm olmalıdır.
2-Ekim zamanı. yılda tek ürün için nisan ortası, yılda iki ürün için mart sonudur. Erken ekim için son don zamanı bitimi gözlenir. Bölgenin iklim geçmişi bir fikir verebilir. Çift ekim için ikinci ekim tarihi temmuz ortasıdır.
Karabuğdayda Sulama:
Su 2 dönemde ihtiyaçtır. Sürgün büyütme ve Meyveye durma. Ekildikten bir hafta sonra sürgün topraktan çıkış yapar. Bu iki dönemde yağış yeterli değilse sulama yapılabilir.
Karabuğdayda Hasat:
1-Karabuğdayın hasatı, elde edilecek verimi çok etkiler. Biçerdöver ile tohum renk koyulaşması %90 ı bulduğunda optimumdur. Geç kalınırsa rüzgarla dane kaybı, erken davranılırsa olgunlaşmamış dane problemi yaşanabilir.
2-Hasat Zamanı: İlk ürün haziran ortasında hasat edilir. İkinci ürünün hasat zamanı ise eylülün ilk haftasıdır.
Karabuğday Tohumu Depolama: Yeşil renkte gelişememiş tohumlar ayrılmalı. Nem %15 e kadar kurutularak düşürülmeli. Kurutma sicaklığı 40-41 c dan fazla olmamalı.
Karabuğday Tarımı Nasıl Yapılır?
Aşağıdaki menüde karabuğday tohumu satınalmak için 1-5-10 ve 25 kg lık paket alternatiflerinin üzerine tıklayarak satınalabilirsiniz. Daha yüksek miktarlarda karabuğday tohumu almak için telefon numaralarımızdan bize ulaşıp toptan fiyat alabilirsiniz.


YOL TARİFİ

WHATSAPP

ARA